25 December 2007

Cobram (9.päev)

Kyabram' is selgus, et aprikoosid ei saa ikka 14.dets valmis vaid võibolla alles 24.dets, seepeale otsustasime otsida mingi varasema algusajaga tegevuse. 17.dets saimegi ühele sellisele käpa peale. Kyabram' ist 100km kaugusel asuvasse Cobram nimelisse linna otsiti kirsside korjajaid.
Cobram asub Murray jõe ääres Victoria osariigis.

Papagoid. Neid on palju, ühed punase sulestikuga on eriti lärmakad. Kyabam' i karavanpargis näiteks pidi tv häält kohati kõvemaks keerama, et üle nende kisa midagi kuulda oleks : ).
Jõulud.
Kanalite-majandus on vägev, võimsate pumpadega pumbatakse vesi kanalitesse, nendest edasi paljudesse istandustesse. Kohati on veepind kõrgemal kui ümbritsev maapind (vesi voolab vallide vahel).
Aane ja puud Cobram' is Murray ääres.

5. esimest ööd kämpisime autos sellises metsas jõe ääres. Siis läksid ilmad vihmaseks ja õnneks õnnestus hankida karavanpargis kabiin üheks nädalaks. Karavanpargi organisaator on energiline ja jutukas poolakas. Ta arvas kohe ära, et vihm on meid jõeäärselt kämpimisalalt tulema pühkinud. Ju siis on tavaline, et vihmastel aegadel rahvas sealt karavanparkidesse pageb : ).

Viienda päeva hommikul avastasime, et me pole selles metsas mitte üksi. Umbes 15 kängurut olid einestamisega ametis.

Peale paari vihmast päeva sai taas tööle asuda. Töö algab kell 6:00 ja lõppeb 14:30. Päike tõuseb ka kesksuvel alles 6:00 paiku ja loojub juba 21:00 ajal (üsna järsult läheb pimedaks).
Praeguseks oleme kirsside korjamisega tegelenud 4 päeva. Esimesel päeval jõudsime kahepeale korjata 9 sellist kasti ja viimasel päeval 16. Ühe kasti eest saab 10$.
Kui tahad näha mingit tegevust, siis vaata alla. Sipelgaid on kõikjal, palju erinevaid liike. Need siin all on väiksed mustad sipelgad nagu eestiski ja hirmus tormakad. Pikkust vaevalt 5mm aga liiguvad 10cm/sek (20 oma keha pikkust sekundis). Kui inimesed suudaksid liikuda 20 oma keha pikkust sekundis, siis teeks see kiiruseks 120 km/h, autosid poleks vajagi : D.
Paaril korral oleme ka sääraseid 2cm pikkusi sipelgaid kohanud.
Umbes kümneks päevaks peaks jaguma veel kirsside korjamist ja siis juba uuel aastal uue... .

5 comments:

Anonymous said...

Hei-hei!
Leidsin teie bloggi üles - heheehehehe! Lahe! Nii tubli, et kirja paned väga cool. Aga siis teile mõlemile kauneid pühi ka ning ma innukalt ootan, mil saan teie kohta taas lugeda!
Efka

ako in said...

vaatasin google mapist teie teekonda ja paistab, et olete juba peaaegu kolmandikule mandrile ringi peale teinud. Edasi! Veerlevad eestlased:)

ako in said...

NB! Kasutasin sisselogimiseks alesja google paroole- seepräast ka siis nickname-ks "alesja". Mait

ako in said...

Olete lambaid kah näinud? Autraalias pidavat olema 1 inimese kohta 9 lammast (Jõulude ajal 8 :)
Mait

Anonymous said...

Juhuu rahvas, oletegi me blogi üles leidnud.
To Efka: Mõnel õhtul tõepoolest on blogindus lebondusest jagu saanud ja õnneks on huvitav maa, seega materjali jagub :).
To Mait: Kui ühel ööl vanas kruusakarjääris kämpisime, siis lambakari määgis küll taamal, pimeduse tõttu ei saanud üle lugeda :).