12 December 2007

Kyabram

9.dets jõudsime Mooroopna'sse (Shepparton'i eeslinna) kust saime ühe Kyabram'is asuva puuviljaistanduse kontakti. 10.dets käisime istanduses, kus selgus et aprikooside korjamine peaks algama 13. või 14.dets. Rentisime Kyabram'i karavanpargis ühe karavani milles nüüd töö algust ootame.
Sõit kulges ladusalt.
Murray River (Austraalia pikim jõgi). Suurem osa Lõuna- ja Victoria-osariigi põllumajandusest on selle jõe lähistele koondunud.
Huvitav on see, et enamus puid on siin koorest paljas või siis vaid pooleldi paberi paksuse ja narmendava koorega kaetud.
Mildura ja Mooroopna vahelisele teele jäid harjumatult tiheda võraga puud.
Teele jäi ka märkimisväärne ja parajasti õitsev kaktus :D.
Ühed tüütuimad olevused siin keda kõik austraallased parima meelega laiaks litsutuna näeksid on kärbsed. Palavatel päevad on nad nagu hagijad kallal, ronivad silma, kõrva, suhu ja on meistrid ninakarvadega kandle mängimises. Euroopa suguvennad on nende kõrval puhas õhk. Õnneks on leiutatud sääsevõrkudega kaabulätud.
Linnad on enamasti kärbestest tühjad, siis hea pikniku pidada.
Karavan mille nädalaks ajaks rentisime on ehitatud 1970 ja üsna urgas. Terve päeva tegin siin suurpuhastust, et enamvähem elamiskõlblikuks muuta. Antud karavaniga on kehva see, et peame ühiskäimlat ja dušši kasutama (küll õnneks päris puhtad ja korralikud), need aga asuvad 50m eemal. Esimesel võimalusel tahame ümber kolida kui parema leiame. Sellega võib aga probleeme tulla, kuna hooaeg algamas siis kohe-kohe läheb majutuste järele rabamiseks. Paljud farmerid on juba karavanparkide omanikega lepingud sõlminud, hulganisti kabiine ja karavane kinni pannud. Üldiselt käib siin täielik külaelu, karavane on päris palju ning tihedalt, rahvas sagib ümberringi. Põhiliselt aasia ja indoneesia inimesed, sakslasi veel näha pole, aga neidki pidavat palju saama.
Telkupulti pole, aga õnneks ulatub varbaga kanaleid vahetama :D.

No comments: