08 May 2008

Gin Gin ja ümbruskond (33 päeva)

Gin Gin' is sai kaks nädalat mandariine korjatud ja pärst seda veel 3 nädalat sidruneid ning apelsine. 5 nädalat järjest ühes suurfarmis korjajana töötada pole üldse lühike aeg, jäime möödunuga rahule. Töötamise vahepeal (nädalavahetused olid vabad) sai ka veidike ümbruskonda uuritud, sellest ja veidike ka tööst kõnelevad alljärgnevad pildid.
Sidrunipuud ilusti joonel, farmides üleüldse on puud hästi täpsete vahedega istutatud - kohe ilus vaadata.
Parimates sidrunipuudes avanes selline vaade.
Kõnealuses farmis tuli kõike (mandariine, sidruneid, apelsine) taoliste tangidega korjata. Sidruneid korjates tuli silma järgi vaadata, et liiga väikseid ei korjaks (ülevaataja andis meile etalonsidruni millest väiksemaid ei tohtinud võtta), värvus aga polnud oluline, ka täiesti rohelised läksid kotti. Mandariine korjasime sedasi, et rippus plastikust rõngas kinda küljes ja need mandariinid mis rõngast läbi mahtusid pidid puusse jääma ja kõik need millel polnud üldse kollast pidid ka puusse jääma. Apelsinide puud pidi aga täiesti tühjaks korjama. Teenistuse poolest andsi kõik sama välja.
Ja siis ikka need samad megabin'id(kastid) kuhu korjasime kõiki vilju. Mandariinide puhul sai kasti eest 74$, sidruni ja apelsini puhul vastavalt 87$ ja 35$ kätte. Kokkuvõtteks teenisime 3500$ kahepeale selle aja jooksul ja 2200$ sellest jäi lõpuks alles kui igasugu kulud maha arvatud.
Aane avastas oksal redutava kameeleoni (täiesti rahulikuks jäädes seejuures :)). Kui temale lähimaid sidruneid korjasin, siis kähises ähvardavalt.
Muidu paistis rahulik loom olevat.
Kui sidrunid sellest puust maha said võetud, siis ronis ta mingi aeg alla ja järgmisel päeval leidsin ta paar puud eespoolt uusi sidruneid imetlemast :).
Aus on erakordne sisalike maa, neid jätkub ka kämpimiskohtade kraanikaussidesse ja ükskõik kus sa ka ei käi kuuled neid krabistamas, enamasti põõsastes.
1 kord töölt ära sõites sain kõva kiljatust kuulda, Aane oli järsku märganud end vaikselt tema põlvele seadnud ritsikat, taolist ~8cm pikka. Õnneks ta kedagi ära ei söönud vaid hüppas aknast välja kui selle avanud olime.
Seesuguses riigimetsas kämpisime ka paar korda, dingod ulgusid ümberringi - kordumatu elamus ja kuna Fordil plekk korralik, siis hirmu ei tundnud üldse :D.
Seal metsas säärased termiitide pesad ka.
Porist voolitud kindlus on jube tugev, oli vaja ikka parajat kaigas, et tükike nurgast lahti lüüa - tarvis ju vaadata mis elukad seal elavad. Pesa peal ega maas polnud kedagi näha, käikudest aga piilusid taolised heleda kehaga ja suure musta peaga sipelga moodi putukad.
Öö jooksul jõuti kahjustatud koht kinni mätsida.
Ühe muuseumi ette on pandud säärased elusuuruses nukud. Eelmise tripi ajal juhtusime NSW osariigis sellisest külast läbi sõitma kus igal tänava nurgal, maja väravas ja asutuse ees (kõrtsi juures hulgi) olid mingid omamoodi tegelased, umbes nagu alloleval pildil, kihvt vaade.
[C] 192m pikk tunnel läbi mäe, ehitatud 1883-1884. Kunagi läks siit läbi raudtee, praegu autotee.
[D] Müstilised kraatrid Gin Gin' i ja Bundaberg' i vahel, mitukümmend miljonit aastat tagasi tekkinud, vist mingi laava värk aga täpselt ei pidavat keegi teadma.
Müstiliste kraatrite juures oli veel hall kus palju huvitavaid vanaaegseid masinaid.

Niiviisi kastetakse põlde. Antud ahelik oli umbes 100m pikk ja liikus aeglasel sammul. Ühtki asjameest juures polnud - automaatika.
Gin Gin' i läbival maanteel näeb mõndagi huvitavat. Esmalt tuleb üks sõiduauto mille katusel suur silt OVER SIZE, siis paar töötavate vilkuritega politseiautot tee keskel ...
... ja pärast neid mingi suur jurakas veos treileri peal. Antud juhul ma ei teagi mis seadmega tegu on, näinud oleme veel karjäärikalluri kasti ja maju minemas.
Koerad kastis - ja niiviisi lahtiselt nad seal liputavadki saba kui peremees maanteel sajaga minna annab :).
Järjekordne antennifanatt, rekord on olnud 8 antenni mis näinud olen ja olid ikka korralikud fiiberantennid nagu luuavarred, kahjuks ei juhtunud toona fotokat käepärast olema.
Ratastel villa, ela aga kus hing ihkab.
Hetkel oleme Alice Springs nimelises linnas otse Aus'i südames. Sellest kuidas siia jõudsime ja mis edasi sai ehk järgmises sissekandes, kõigile ilusat kevadet soovides Rix&Aane.

1 comment:

Remka said...

Pool tiiru veel jäänud mandri vallutamisest:)Hoidke eestlust kõrgel seal kaugel! Jõudu soovides!